full screen background image

Airbus anunță începerea construcției fabricii de asamblare de elicoptere, la Ghimbav

elicopter militar     Airbus anunţă construcţia unei noi fabrici de elicoptere la Ghimbav, judeţul Braşov. Piatra de temelie a fabricii Super Puma MK 1 va fi pusă marți, într-un cadru oficial.

Fabrica se va întinde pe o suprafață de 27.000 de metri pătrați, pusă la dispoziție de IAR Ghimbav, iar investiția se ridică la 40 de milioane de euro.

Proiectul prevede ca în 2017 să iasă de pe linia de fabricaţie primul elicopter civil de tip C1e, urmată în 2018 de ieșirea de pe linia de fabricaţie a primului elicopter de tip militar.

Se vor face 400 de angajări, 50 de oameni plecând deja la cursuri de specializare în Franța. În Lor li s-ar putea alătura cei 25 de absolvenți care termină în fiecare an, la Brașov, specializarea construcții aerospațiale de la universitatea Transilvania.

O parte dintre componente vor proveni de la IAR Ghimbav, scrie hotnews.

Fabrica de elicoptere va fi ridicată în partea de nord a oraşului, iar lucrările vor dura cam un an.

Proiectul include construirea unor spaţii pentru depozitarea, producţia şi testarea elicopterelor, dar şi spaţii pentru birouri.

Airbus Helicopters Industry România va fi responsabilă cu contractarea directă a motoarelor, a trenului de aterizare, dar și a structurii și cablajelor direct de la furnizori.  Airbus Helicopters se va ocupa de se susținerea post-livrare și service-ul elicopterelor pentru flota existentă, iar pentru viitorii clienți se va ocupa Airbus Helicopters Industry România.

comments

comments