full screen background image

Măsuri de securitate sporite la instituțiile franceze din București

steag franta     Măsuri de securitate draconice la ambasadele din Romania şi instituţiile franceze din Bucureşti. Liceul Francez din Bucureşti este păzit de poliţişti şi jandarmi înarmaţi, iar maşinile care îi aduc pe copii la şcoală nu mai au voie să oprească în faţa clădirii. Trupele speciale sunt prezente şi în jurul ambasadei Franţei, acolo unde circulaţia nu mai este permisă.

Ora 7 dimineaţa, Liceul Francez din Bucureşti. Primele măsuri de securitate intră în vigoare. O maşină a poliţiei blochează intrarea pe strada care duce spre şcoală. Poliţiştii primesc liste ale autoturismelor care pot trece de filtru.

La zeci de metri distanţă este alt punct de pază. Jandarmi de la Brigada Specială monitorizează intrarea elevilor în şcoală. La poartă, angajaţi de la securitate verifică fiecare persoană în parte pe baza unor liste.

„Fiecare mașină care intră trebuie să treacă un control antitero. Un angajat de la securitate verifică autoturismele cu ajutorul unei oglinzi”, relatează Laurenţiu Rădulescu, reporter Digi24.

Carole Soulagnes, director Liceul Francez: „Am luat toate măsurile de securitate necesare pentru incinta şcolii şi pentru împrejurimi. Le mulţumesc totodată autorităţilor romane pentru acest lucru.”

Paza a fost dublată şi la Ambasada Franţei din Capitală. Jandarmi înarmaţi sunt la toate intrările. Circulaţia a fost restricţionată pe un perimetru de două străzi distanţă faţă de ambasadă.

Măsurile de securitate ridicate vor fi menţinute pe termen nelimitat.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza