full screen background image

Inspector de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc Suceava, reținut de DNA

mascati_79397300     Un inspector de la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc Suceava şi doi oameni de afaceri au fost reţinuţi de procurorii DNA, după o acţiune de amploare în patru judeţe din Moldova. Anchetatorii bănuiesc că administratorii mai multor firme de jocuri de noroc ar fi falsificat actele unor aparate şi au fost acoperiţi de cei care, în mod normal, ar fi trebuit să-i verifice.

Unul dintre inspectorii Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc Suceava este suspectat că i-ar fi învăţat pe patronii mai multor săli de joc de noroc cum să fenteze legea. Procurorii DNA spun şi că angajatul statului i-ar fi anunţat pe oamenii de afaceri că urmează controale. Şi că de fiecare dată ar fi primit între 100 şi 3.000 de euro.

Anchetatorii spun şi că administratorii ar fi clonat seriile aparatelor, ca să folosească mai multe decât cele înregistrate oficial. Unele dintre aceste mașini ar fi fost instalate în spații care nu erau cuprinse în evidențele Oficiului Național Pentru Jocuri de Noroc.

În timpul cercetărilor făcute în acest dosar procurorii au aflat și de ilegalitățile comise de un polișist de la IPJ Botoșani care ar fi încălcat legea pentru a-l ajuta pe unul dintre cei doi patroni, un cunoscut om de afaceri din Botoşani. Culmea este că omul legii a primit anul trecut distincția de Polițistul Anului pentru că a lucrat la soluționarea unui dosar de tîlhărie.

Poliţistul este acum cercetat sub control judiciar alături de alţi patru inculpaţi.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza