full screen background image

Gorghiu: Așteptăm de la noul Guvern un studiu de impact în cazul majorării salariilor bugetarilor

alina gorghiu     Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că liberalii au votat proiectul de lege prin care se majorează salariile tuturor bugetarilor cu 10%, de la 1 decembrie, dar a mai precizat că așteaptă de la noul Guvern un studiu de impact în acest caz, potrivit Agerpres.

“Am ajuns la concluzia că votul pentru acest proiect este esențial. (…) Așteptăm un studiu de impact ulterior, care să arate în ce măsură este realizabilă această aplicare și în ce măsură va putea fi efectiv aplicată. Acest lucru va putea fi realizat de noul Guvern, care va fi învestit probabil săptămâna viitoare”, a precizat Alina Gorghiu.

Ministerul Finanțelor nu a susținut acest proiect, deoarece impactul bugetar ar fi de cinci miliarde de lei, motiv pentru care situația a fost incertă la dezbaterile din comisii.

“Niciodată PNL nu s-a opus măririi salariilor în domeniul bugetar, ba dimpotrivă, am susținut, susținem și vom susține această mărire câtă vreme ea se poate aplica efectiv. Așteptăm de la noul Guvern să facă acest studiu, să facă o analiză, să vadă în ce măsură proiectul se încadrează în indicatorii macro-bugetari pe care trebuie să îi respecte bugetul României și vom vedea care va fi decizia acestui guvern, dar important este să spunem că mărirea este necesară. Din păcate, ea nu se realizează în cadrul legii salarizării în domeniul bugetar așa cum s-a angajat PSD de foarte multe ori. Vom vedea în ce măsură noul Guvern încadrează în noul buget și această prevedere legislativă”, a  mai declarat Alina Gorghiu.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege privind Ordonanța 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor — cu 10%.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza