full screen background image

Județul Suceava are un nou Cetățean de Onoare – regizorul Mircea Drăgan

md     Consilierii județeni suceveni l-au desemnat, în ședința de astăzi, Cetățean de Onoare pe regizorul și scenaristul Mircea Drăgan.

Motivația, prezentată de președintele Cătălin Nechifor, a fost că maestrul a ales, pentru scenele din filmele istorice, locații precum Suceava, Voroneț, Sucevița, iar “la realizarea filmului Frații Jderi a surprins frumusețea satului și mănăstirii Mitocu Dragomirnei”.

În plus – după cum spune Nechifor – Mircea Drăgan a avut “o contribuție excepțională la cultivarea spiritului românesc”, promovând imaginea județului Suceava și a personalității celei mai importante a istoriei Moldovei, domnitorul Ștefan cel Mare.

În vârstă de 83 de ani, Drăgan s-a născut în județul Dâmbovița și a regizat o serie de filme cu mare succes la public, precum “Neamul Șoimăreștilor”, “Columna”, “Brigada Diverse”, “Frații Jderi”, “Aurel Vlaicu” și “Cucoana Chirița”.

După primirea distincţieie, Mircea Drăgan a spus: “Vă mulţumesc că v-aţi gândit la mine ţi la filmele mele. Sunt deosebit de onorat. La obţinerea acestei împliniri a carierei mele au stat mulţi oameni care m-au ajutat – echipa de filmare, colaboratori, consilieri, actori. Nu pot să uit contribuţia cetăţenilor acestei părţi din ţară, care au petrecut multe zile fără plată la realizarea scenelor de luptă din Fraţii Jderi, filmat în Bucovina.”

comments

comments