full screen background image

Sucevenii cu datorii la bugetul local ar putea beneficia de scutirea cu 50% a majorărilor de întârziere

plata taxe     Sucevenii rău-platnici, persoane fizice şi persoane juridice, vor avea parte de scutirea unei importante părţi a obligaţiilor către bugetul local.

Aceasta în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44 din 14 octombrie 2015, privind acordarea de facilităţi fiscale, care prevede că autorităţile locale pot să aprobe diminuarea unei cote din majorările cauzate de penalităţile de întârziere la plată.

Actul normativ stipulează că reglementările amintite se aplică doar în cazul în care Consiliul Local hotărăşte în consecinţă,  astfel putându-se şterge o cotă maximă de 73,3% din majorările de întârziere datorate ca urmare a neachitării la termen a datoriilor restante.

“Voi propune Consiliului Local să aprobăm doar până la 50% scutiri la plata acestor majorării de întârziere. Aceasta întrucât vorbim despre chestiuni de echitate, pentru că, altfel, nu mai  este nicio diferenţă între cei care sunt conştiincioşi şi plătesc la timp, şi alţii, care nu plătesc, şi sunt scutiţi în totalitate”, a declarat primarul Ion Lungu.

Lungu spune că de facilitatea cu pricina vor avea parte toţi datornicii care vor face dovada că, până pe 31 martie 2016, au achitat toate obligaţiile restante.

comments

comments