full screen background image

O bătrână din Zvoriştea a murit în urma unui incendiu declanşat de jarul căzut dintr-o sobă

pompieri3     Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zvoriştea, au intervenit, joi, cu cinci autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitei R.L., din satul Dealu, comuna Zvoriştea.

În apelul sosit pe numărul unic de urgenţă 112, la ora 20:14, s-a anunţat despre posibilitatea ca în locuinţa care ardea să fie surprinsă proprietara.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în interiorul bucătăriei de vară, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi la o anexă aflată în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:00 şi au ars planşeul bucătăriei, pe 35 de metri pătraţi, precum şi interiorul camerei de locuit şi al holului, cu bunurile aferente (mobilier, textile şi altele). S-au degradat pereţii interiori.

Din păcate, temerile martorilor care au anunţat evenimentul s-au adeverit, iar pompierii militari au găsit lângă sobă trupul carbonizat al femeii, în vârstă de 86 de ani.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire (sobă cu acumulare de căldură).

Pompierii au salvat restul construcţiei şi anexa gospodărească.

comments

comments