full screen background image

Gabriel Oprea părăseşte guvernul interimar şi susţine alegerile anticipate

gabriel oprea     Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, care au durat doar 10 minute, că formaţiunea sa va susţine orice variantă pe care o va alege preşedintele privind noul Guvern, fiind de acord şi cu alegerile anticipate. Totodată, Oprea a anunţat că părăseşte guvernul interimar şi a anunţat vineri, la Cotroceni, că şi-a delegat atribuţiile de ministru al internelor secretarului de stat Ilie Botoş.

“În urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, UNPR, ca întotdeauna în probleme importante, de securitate naţională, îl sprijină pe preşedintele României. I-am transmis înteaga disponibilitate, ca întotdeauna, a UNPR, atât în desemnarea prim-ministrului, a viitorului Guvern”, a spus Oprea.

Liderul UNPR a precizat că susţine şi varianta alegerilor anticipate, dacă se va ajunge la un asemenea consens. “Suntem total de acord şi susţinem alegerile anticipate şi tot ceea ce UNPR prin forţa parlamentarilor săi, prin forţa politică, sprijinim stabilitatea”, a spus acesta.

Întrebat despre varianta unui Guvern de tehnocraţi, care să organizeze alegeri anticipate sau să conducă România până la alegerile la termen, Oprea a spus că UNPR va sprijini orice variantă pe care o va dori Klaus Iohannis. “Orice formulă pe care preşedintele României, în dialog cu partidele politice, cu delegaţii din stradă, ai poporului român, o va dori va fi sprijinită de UNPR”, a explicat Oprea.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza