full screen background image

Sorin Cîmpeanu: România este şi va rămâne un factor de stabilitate

sorin cimpeanu     Sorin Cîmpeanu, desemnat premier interimar de preşedintele Klaus Iohannis, a făcut primele declaraţii de presă la Palatul Victoria. Aceasta a declarat că îşi doreşte sprijinul tuturor partidelor politice, cu care îşi doreşte să aibă o comunicare constructivă. De asemenea, Cîmpeanu i-a asigurat pe cetăţeni că “România va rămâne un factor de stabilitate”.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, în săptămânile care urmează Guvernul va gestiona problemele curente și va acorda o deosebită atenție întocmirii proiectului legii bugetului. De asemenea, oficialul a spus că a discutat cu liderii partidelor parlamentare și că este deschis la dialog.

Doresc sa apreciez increderea deosebita acordată, incredere care ma onoreaza. Dincolo de incredere exista o responsabilitate foarte mare, chiar daca mandatul este limitat in timp de catre prevederile Constitutiei, de catre realitati, de catre multi factori.

In aceasta perioada, Guvernul va gestiona toate problemele curente intr-un spirit de total echilibru, fara a avea posibilitatea emiterii unor Ordonante de Urgenta sau proiecte de lege. Nu inseamna ca nu vom acorda toata atentia intocmirii proiectului Legii bugetului, de care depinde modul de derulare a investitiilor, plata salariilor, a pensiilor si nu numai”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că a discutat cu liderii partidelor politice al căror sprijin și-l dorește.

“Am discutat cu liderii partidelor politice si imi doresc sprijinul partidelor politice parlamentare pentru a putea duce la indeplinire misiunea, pe care o consider dificila, asigurandu-i de disponibilitatea de dialog.

Romania este si va ramane un factor de stabilitate. Pentru mediul economic, mesajul meu este sa ne concentram eforturile pentru asigurarea unui echilibru cat pronuntat pentru a nu genera pierderi de increderea.

Imi exprim speranta si convingerea ca se va gasi o solutie de stabilitate cat mai curand“, a spus Sorin Cîmpeanu.

Oficialul i-a asigurat pe jurnalişti de maxima sa disponibilitate de comunciare.

Joi, Sorin Cîmpeanu a anunţat că va convoca o intalnire informala cu toti membrii Guvernului, urmand ca de saptamana viitoare sa se intre intr-un ritm normal, cu sedinte de guvern, planificate in fiecare miercuri de la ora 12.00.

comments

comments