full screen background image

Negocierile la Cotroceni pentru formarea noului Guvern încep joi

palatul cotroceni     Joi încep negocierile pentru formarea noului Guvern, informează B1 TV. Preşedintele Klaus Iohannis a invitat partidele la consultări. Astfel, joi sunt programate la discuţii patru formaţiuni politice. Pe rând, PSD , PNL, UDMR şi minorităţile sunt aşteptate la Palatul Cotroceni. Pentru ca mai apoi, vineri, să vină rândul celor din UNPR şi ALDE.

Klaus Iohannis a transmis un prim mesaj după demisia lui Victor Ponta. Şeful statului a spus că a fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul să plece. Iohannis a recunoscut însă ca nici măcar asta nu e de ajuns pentru o schimbare a sistemului.

”Târziu, foarte târziu, guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moară oameni ca această demisie să se producă. Mai e mult de făcut. Nu putem să credem că o simplă schimbare a guvernului rezolvă problemele României, nici măcar cele ale clasei politice. E nevoie de mult mai mult”, a spus președintele.

În opinia preşedintelui Iohannis, tragedia de la Clubul Colectiv a atins cel mai sensibil nerv al naţiunii române. Următorul pas după demisia premierului Victor Ponta îl reprezintă consultările cu partidele. partidele au fost programate deja.

Joi, la ora 15, Klaus Iohannis va discuta cu PSD, la ora 17 cu PNL, la 18 cu UDMR, iar la ora 19 vor fi negocieri cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale. Vineri, la ora 11.30 sunt programate discuții cu UNPR şi la 12.30 cu ALDE.

”Aceste consultări în varianta optimală vor avea loc deja mâine cel târziu poimaine. Vreau în cursul acestei săptămâni să finalizez prima rundă de consultări politice pentru a avea o imagine despre cum văd partidele soluționarea acestei situații”, a mai afirmat președintele.

Victor Ponta a anunţat că propunerea lui pentru funcţia de premier interimar este ministrul Apărării, Mircea Duşa.

comments

comments