full screen background image

Elevii Colegiului Tehnic Rădăuți, partipanţi la proiectul „Spune NU traficului de persoane”

1     Concursul sponsorizat de Kaufland și Ministerul Educației și Cercetării Științifice i-a antrenat și pe elevii de la Colegiul Tehnic din Rădăuți, care au participat la proiectul „Spune NU traficului de persoane”, pe care l-au desfășurat pe parcursul unei întregi săptămâni.

Clasele a IX-a B / matematică-informatică (28 de elevi) și a IX-a E / științe sociale (31 de elevi), coordonați de prof.dr. Ionela Mihaela Bândiul-Gafencu, au realizat o expoziție tematică prin care să atragă atenția asupra riscului la care sunt supuse persoanele neinformate privind: manipularea, exploatarea prin muncă sau sexuală, abuzul psihic și fizic, privarea de libertate, vânzarea de oameni, violul, înșelăciunea, prelevarea de organe.

Elevii au format grupuri cooperative (distribuirea de materiale informative), grupuri-expert (vizionarea de filme și rețele de discuții) și perechi de repetiție (schimburi de idei pe tematica dată).

Au utilizat holul școlii pentru expoziție, au creat afișe. Au exersat munca în echipă (având în vedere că sunt „boboci”) și și-au dezvoltat gândirea critică.
Deși subiectul a lăsat momente serioase de meditație, entuziasmul creator s-a manifestat în gândirea creativă (construirea de mesaje elocvente) și prin învățarea aplicată.

Rezultatele se vor vedea în viitor, prin evitarea situațiilor-problematizante.

La Colegiul Tehnic din Rădăuți au selectat informația și au exersat aplicarea ei în scopuri utile.

Expoziția cu lucrări de desen și fotografie e vizibilă pe holul școlii pentru toți cei 1.500 de elevi ai colegiului.

Atât elevii participanți, cât și cei din afara proiectului, și-au manifestat interesul pentru viitoare teme de vernisaj.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments