full screen background image

Guvernul va da o ordonanță de urgență prin care ISU să poată închide localurile care nu respectă normele de siguranţă

club de noapte     Ședinţă de guvern, după tragedia din Clubul Colectiv. Executivul discută astăzi, potrivit unor surse, modificarea legislaţiei astfel încât Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să poată închide cluburi, baruri sau restaurante care nu respectă normele de siguranţă, informează B1 TV.

Cei de la ISU vor putea da şi amenzi care pornesc de la 50.000 şi ajung până la 100.000 de lei. În plus, se caută formule pentru a elimina din legislaţie posibilitatea acordării autorizaţiilor de funcţionare pe baza unor declaraţii pe proprie răspundere.

Oamenii spun că iniţiativa guvernanţilor este una necesară, dar care însă vine târziu.

Între timp, Ministerul Muncii şi Familiei anunţă că va acorda ajutoare de urgenta în valoare de 5.000 lei pentru fiecare familie îndoliată. Printre beneficiari se numără şi familia Mariei Ion, angajata Clubului Colectiv, care a pierit în incendiu şi a lăsat 5 copii orfani. Rudele femeii vor primi un ajutor de 10 mii de lei. Maria Ion lucra la Colectiv ca femeie de serviciu, având cinci copii și un tată paralizat. Aceștia trăiesc cu chirie într-o cameră de 12 metri pătrați, fără lumina, și dorm pe un singur pat și două fotolii, primite de pomană.

comments

comments