full screen background image

Spitalul Județean Suceava pune la dispoziție medici, asistente și aparatură medicală pentru răniții din spitalele bucureștene

Spital judetean 2     Spitalul Județean Suceava pune la dispozițe personal medical și aparatură medicală pentru a-i ajuta pe doctorii din București care se îngrijesc de victimele tragediei din clubul Colectiv, a declarat managerul SJU Suceava, Vasile Râmbu.

Acesta a spus că, în caz de nevoie, spitalul din Suceava poate oferi ajutorul a doi-trei medici specialiști în terapie intensivă, un chirug plastician, mai multe asistente și aparate de ventilație.

Râmbu a dăugat că SPJ Suceava există posibilitatea în caz de nevoie a prelevării de piele pentru a o trimite pacienților din spitalele bucureștene.

Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava a menționat că va asigura transportul aerian a tuturor materialelor care ar urma trimise la București, sțnge, aparatură, medici, atunci când vor fi solicitate.

Maria Pilat, directorul Centrului de Transfuzii Suceava a spus că nu i-a fost cerut până acum sânge, dar că va face un stoc în cazul în care spitalele din Buurești vor cere ajutorul.

Luni, la Centrul de Transfuzii Suceava, zeci de donatori, majoritatea tineri au venit pentru a ajuta cu donarea de sânge. Directorul spunând că luni a fost ziua cu cei mai mulși, în zilele trecute rata donatorilor fiind mică.

Totodată, Pilat a spus că are solicitări din partea angajaților din administrația publică locală și județeană, Poliție, ISU și cadrele medicale din SJU, pe care le va programa pentru donare.

Pilat a mai spus că programul Centrului de Transfuzii va fi prelungit cât va fi necesar.

comments

comments