full screen background image

Peste 1.500 de bucureşteni au donat sânge în weekend

sange     Peste 1.500 de bucureșteni au donat sânge sâmbătă și duminică, în urma incendiului de vineri seara de la Clubul Colectiv, a informat, luni, directorul Centrului de Transfuzie Sangvină din Capitală, dr. Doina Goșa.

“Vineri noaptea și sâmbătă au donat 816. Am recoltat 816 de pungi, pentru că donatori intrați au fost mai mulți. Ieri au fost 774 de donatori în București”, a precizat medicul hematolog, pentru Agerpres.

Ea a menționat că acest bilanț include atât numărul donatorilor de la Centrul de Transfuzie, cât și pe cei care au donat la spitale.

Doina Goșa a anunțat că numărul persoanelor care s-au prezentat luni dimineața la Centrul de Transfuzie îl depășește pe cel de duminică, peste 300 de persoane formând o coadă care se întinde atât pe strada dr. Caracaș, cât și pe strada dr. Iacob Felix.

Potrivit acesteia, centrul și-a început activitatea la ora 7.30 și se dorește preluarea tuturor donatorilor. Pe de altă parte, ea a subliniat că este important ca donatorii să vină și spre sfârșitul săptămânii și în cursul săptămânii viitoare.

comments

comments