full screen background image

Ungaria reafirmă că ar putea contesta cotele obligatorii de refugiați

imig3    Ungaria va contesta la Curtea Europeană de Justiție (CEJ) planul Uniunii Europene de instituire a unor cote obligatorii de redistribuire de refugiați dacă parlamentul va valida această propunere în luna decembrie, a indicat joi șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite Reuters.

‘Ungaria nu vrea să accepte niciun migrant care a fost expulzat. Poziția noastră este că ei ar trebui expulzați în Grecia’, țara prin care au intrat în Uniunea Europeană, a declarat Janos Lazar într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, mai multe state occidentale au notificat Ungaria despre intenția lor de a returna către această țară 40.000 de migranți.

La sfârșitul lunii septembrie, Janos Lazar a anunțat că executivul de la Budapesta propune desfășurarea unei dezbateri parlamentare pentru a afla poziția partidelor în ce privește sistemul de cote de refugiați, înainte de a decide dacă se va adresa Curții Europene de Justiție.

Guvernul slovac a semnalat deja, la finele lunii trecute, că va sesiza CEJ în legătură cu decizia Uniunii Europene de a obliga statele membre să preia, prin cote de redistribuire, 120.000 de refugiați.

comments

comments