full screen background image

Poliţiştii au confiscat zeci de metri cubi de material lemnos

furt lemn autoutilitara     În dimineaţa zilei de miercuri, la ora 06.40, un echipaj din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control, pe DN 29A, în comuna Adâncata, autoutilitara condusă de un bărbat, de 54 de ani, din comuna Dorna Arini, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 3,80 mc de cherestea răşinoase.

În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, conform Legii nr.171/2010, şi confiscarea cherestelei, în valoare de 2.000 de lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

La ora 18.00, I.P.J. Suceava a fost sesizat, prin 112, despre faptul că, pe DJ 176A, în comuna Izvoarele Sucevei, se transportă material lemnos fără documente legale.

Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat și oprit pentru control un ansamblu de vehicule cu remorcă, condus de un bărbat, de 30 de ani, din comuna Moldova Sulița, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 11,08 mc de material lemnos pentru foc.

În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, conform Legii nr.171/2010, şi confiscarea materialului lemnos, în valoare de 900 de lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Breaza.

În jurul orei 18.40, Postul de poliție Moldovița a fost sesizat despre faptul că un autocamion transportă material lemnos fără documente, din direcția Argel – Moldovița.

Polițiștii au identificat și oprit, pentru control, pe drumul forestier Lunguleț, din comuna Moldovița, autocamionul cu remorcă, condus de un localnic, de 42 de ani, care transporta material lemnos, fără documente legale de provenienţă.

Conducătorul auto a fost însoţit de poliţişti la un depozit silvic, unde, materialul lemnos a fost descărcat şi inventariat, rezultând cantitatea totală de 9,94 mc, lemn de lucru de esență molid.

În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii nr.171/2010, şi confiscarea materialului lemnos, în valoare de 3.000 de lei, ce a fost predat în custodie Depozitului Silvic din comuna Frumosu.

Tot miercuri, un echipaj din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit în trafic, pentru control, pe DJ 176, în localitatea Moldovița, autoutilitara condusă de un tânăr, de 21 de ani, din comuna Frumosu, care transporta materialul lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, sens în care a fost condus la un depozit silvic, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 4,46 mc de lemn lucru de esenţă răşinoase.

În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, conform Legii nr.171/2010, şi confiscarea materialului lemnos, în valoare de 1.500 de lei, ce a fost predat în custodie Depozitului Silvic.

comments

comments