full screen background image

PNL propune modificarea Legii privind realizarea perdelelor forestiere

Lucia Varga     PNL a inițiat un proiect de modificare a Legii 289/2002 privind realizarea perdelelor forestiere. Legea în noua formă ar trebui să ducă la diminuarea riscurilor provocate de fenomenele meteo extreme. Potrivit Luciei Varga, inițiativa se află în dezbatere la Camera Deputaților.

“Fac un apel la actuala majoritate din Camera Deputaților să voteze inițiativa propusă de liberali, astfel încât în bugetul de anul viitor deja să putem cuprinde fonduri pentru realizarea acestor perdele forestiere. Soluțiile propuse de parlamentarii liberali sunt obligativitatea alocării anuale de fonduri de către Guvern pentru realizarea perdelelor forestiere, redactarea și prezentarea în Parlament a unui raport anual privind activitățile de realizare a acestor perdele forestiere în vederea monitorizării derulării lor”, a precizat deputatul liberal, potrivit Agerpres.

Aceasta a precizat că a solicitat Ministerului Mediului să identifice suprafețele unde sunt necesare aceste perdele forestiere, să evalueze resursele financiare necesare și să prezinte în Parlament un program de realizare a acestor perdele forestiere pentru următorii zece ani.

“Astfel, prin Legea bugetului, vom putea urmări alocările financiare pentru realizarea acestor lucrări pentru perdelele forestiere și, indiferent ce Guvern va conduce România, vom avea siguranța că se alocă fondurile necesare și că se realizează aceste lucrări”, a mai declarat Lucia Varga.

Totodată, ea a criticat actualul guvern pentru că “nu este interesat” de acest subiect, iar reprezentanții Ministerului Mediului au transmis că în această toamnă “vor planta zero perdele forestiere”.

comments

comments