full screen background image

Workshop pentru specialiștii din Botoșani și Suceava, în domeniul protecţiei copilului

DGASPC-suceava     Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi organizează, joi, 29 octombrie, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, workshop-ul regional ce reunește specialiști din instituțiile publice şi private din județele Suceava și Botoșani, și se desfășoară în cadrul proiectului ”Comunitate – Copil – Familie”, proiect derulat în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi și finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Conform statisticilor oferite la nivel national de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în anul 2014 s-au înregistrat 12.542 de cazuri de abuz: 1.049 – abuz fizic, 1.680 – abuz emotional, 562 – abuz sexual, 8.817 – neglijare, 236 – exploatare prin muncă, 28 – exploatare sexuală, 170 – exploatare pentru comitere de infracțiuni.

Astfel, scopul workshopului este cartografierea serviciilor sociale existente la nivelul celor două județe, dezvoltarea şi implementarea strategiilor comunitare locale de protecţia copilului, prioritar a copilului victimă a abuzului sau a traficului de fiinţe umane.

”Dorința noastră este aceea de a oferi posibilitatea copiilor abuzați și familiilor acestora să beneficieze de tot sprijinul pentru a trece peste traumă. Singura modalitate este aceea ca toți specialiștii implicați în astfel de cazuri să lucreze împreună, adunând la un loc resursele fiecărei instituții. Scopul final este acela de a forma o rețea interdisciplinară de specialiști care să lupte pe plan local împotriva abuzului asupra copilului”, a precizat Corina Mighiu, coordonator programe Salvați Copiii Iași.
Proiectul “Comunitate-Copil-Familie” are drept obiectiv dezvoltarea şi furnizarea de servicii sociale specializate în reabilitarea copiilor şi adolescenţilor care prezintă tulburări emoţionale şi comportamentale în urma trăirii unor evenimente traumatice de tipul abuzului sau exploatării sexuale, în zonele urbane și rurale ale regiunii de Nord Est a României. Proiectul se implementează pe o perioadă de 15 luni (1 octombrie 2014 – 31 decembrie 2015), iar valoarea lui este de 75.000 Euro din care 67.500 Euro finanţare nerambursabilă şi 7.500 Euro co-finanţare asigurată de Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Pentru informaţii suplimentare, persoană de contact:
Corina Mighiu, coordonator programe
0748 076 384, 0232.211.726
ccp.iasi@salvaticopiii.ro

comments

comments