full screen background image

Repetiţii cu public ale Ansamblului Folcloric “Florile Bucovinei” al Casei de Cultură Rădăuţi

florile bucovinei 15     Ansamblul Folcloric “Florile Bucovinei” al Casei de Cultură Rădăuţi s-a format şi începe repetiţiile pentru următoarele spectacole şi festivaluri la care vor lua parte.

Membrii ansamblului îi aşteaptă pe toţi iubitorii de tradiţii şi dans popular în fiecare săptămână, în zilele de marţi şi vineri, începând cu ora 16.00, la Casa de Cultură din Rădăuţi, pentru a lua parte efectiv la repetiţiile lor.

Ansamblul Folcloric “Florile Bucovinei” a scos la iveală multe generaţii de dansatori şi solişti vocali, fiind considerat, pe bună dreptate, unul dintre cele mai reprezentative ansambluri artistice de amatori din Bucovina.

Deşi repertoriul le este alcătuit în dpecial din cântece şi dansuri din regiunea Rădăuţi, valoarea şi frumuseţea folclorului din celelalte zone ale ţării este evidentiată prin suite de dansuri din alte regiuni etnofolclorice ale ţării, care completează şi îmbogăţesc coloritul artistic al repertoriului abordat.

Sunt laureaţi la numeroase festivaluri, atât din ţară, cât şi din străinătate.
Dupa fiecare participare, s-au întors cu impresii de neuitat din Bulgaria, Turcia, Rusia, Polonia, Ungaria, Italia, Ucraina sau Cipru, tari în care ne-au reprezentat cu mare cinste.

comments

comments