full screen background image

Corpul de Control al Instituţiei prefectului, în control la Primăria Cornu Luncii

hara viva 2     După difuzarea de către presa locală şi naţională a unor imagini cu primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, în timp ce agresa verbal o localnică venită la el la birou, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim a dispus deplasarea Corpului de Control al Instituţiei prefectului la sediul primăriei, în vederea verificării cauzelor care au determinat această situaţie.

În urma verificărilor s-a constatat că scandalul dintre familia Tretiag şi primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, este mult mai veche, primele aspecte apărând în anul 2013.

În baza articolului 5 din contractul de închiriere nr. 7810/27.10.2014: “Părţile au convenit astfel: chiriaşul să execute lucrările de reparaţii la acest imobil, contravaloarea acestora consemnându-se întru-un proves verbal, compensându-se cu scutirea chiriei până la achitarea acesteia”.

Petenta Tretiag Maria a solicitat decontarea sumei de 50.000 de lei, însă fără a prezenta documente justificative în acest sens.

Comisia de verificare a bonurilor valorice şi a facturilor privind materialele folosite la amenajarea apartamentului închiriat a constatat că Tretiag Maria prezintă documente justificative doar pentru suma de 5598 de lei.

Ea a solicitat, însă, Comisiei de verificare şi decontarea cheltuielilor pentru anexă, magazine, materialele consumabile, lucru ce nu a fost acceptat, deoarece acestea nu făceau obiectul contractului încheiat.

Comisia de verificare este stabilită prin dispoziţia primarului Gheorghe Fron nr.320/15.09.2015, fiind compusă din 5 persoane.

“Instituţia Prefectului – judeţul Suceava se dezice de atitudinea primarului Gheorghe Fron privind utilizarea unor expresii jignitoare faţă de cetăţeni. Dorim să subliniem încă o dată aspectul că în relaţiile cu cetăţenii, aleşii locali au obligaţia să se supună regulilor de curtoazie şi disciplină şi să nu folosească expresii injurioase, ofensatoare ori calomnioase.”, transmite prefectul Sucevei, Constantin Harasim.

comments

comments