full screen background image

Sesiune de informare și instruire pentru părinții care au copii cu dizabilități

1     Fundația „Star of Hope” România a organizat, sâmbătă, în Suceava, cea de a treia  sesiune de informare și instruire pentru părinții care au copii cu dizabilități.

Tema abordată a fost “Metode cognitiv comportamentale la copiii cu dizabilități”, prezentată de profesor Sharman Pope, din  Anglia

Sesiunea face parte din Cursul”EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenție). Metode Aplicative”.

Evenimentul s-a realizat  în parteneriat cu Shopping City Galery Suceava și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava .

În deschiderea întâlnirii, Heather Dyce, specialist în consiliere, a prezentat motivația ei de a veni în Romania, de-a lungul celor 20 ani.

La întâlnire au fost prezenți 43 de părinți, care au primit informații, dar și răspunsuri, la întrebările adresate către specialiști .

Această sesiune a fost oferită în mod gratuit de către Fundația “Star of Hope” România.

“Fundația Star of Hope a venit în Suceva la solicitarea unor părinți care au auzit de activitatea noastră desfășurată în cele 6 Centre deschise în regiunea de nord-est a României pentru reabilitarea copiilor cu nevoi speciale și sprijinul familiei. Noi vrem să sprijinim aceste familii și să le ajutăm. Totodată, le transmitem că nu sunt singuri. În acest an, vom sărbători 25 ani de activitate a Fundației Star of Hope în Romania, ani în care am militat pentru copiii aflați în dificultate ca să le dăm valoare având acces egal la joacă, educație și dezvoltare în propria comunitate Noi prin expertiza pe care o avem și împreună cu cei peste 2000 părinți uniți în federație putem spune că există speranță , poate fi schimbare când ne unim și avem același scop”, a spus Camelia Topal, coordonator.

“Vin de 20 ani în România și de 8 ani am cunoscut părinții copiilor cu nevoi speciale din Centrul Steaua Speranței Dorohoi. Acești părinți și copii s-au lipit de sufletul meu și împreună am învățat că unitatea este cheia spre realizarea multor lucruri. Viața are urcușurile și coborâșurile ei, dar important este să nu privim în urmă , să nu ne învinovățim de trecut, ci să gândim că nu e nimic la voia întamplării și toate sunt aranjate cu un plan. Iubesc Romania și acești părinți. Îmi place ce spunea Maica Tereza: Fă lucruri mici cu dragoste multă, fă lucruri mari cu dragoste mare”, a transmis consilierul Heather Dyce.

“Ne dorim și la Suceava să avem sprijinul Fundației Star of Hop,e pentru dezvoltarea unor activități pe care le-am văzut în Centrul regional Steaua Speranței de la Iași. Îmi doresc ca tot mai mulți părinți să ni se alăture nouă și să înțeleagă că doar împreună putem face ceva pentru viitorul copiilor noști. Ei au aceleași drepturi ca și ceilalți copii, dar în același timp, noi părinții avem nevoie să fim învățați de oameni cu experiență cum să le trasăm drumul pentru realizarea acestui lucru. Îmi doresc înființarea unei asociații de părinți care să fie deschisa către toate dizabilitățile și cât mai mulți copiii și părinți să fie ajutați”, a apus Anca Streanga, mama unui copil cu nevoi speciale.

comments

comments