full screen background image

Inspectorii antifraudă suceveni au suspendat activitatea a 34 puncte de lucru ale unor societăţi comerciale

anaf sv     În perioada ianuarie-septembrie 2015, în vederea verificării modului în care sunt respectate prevederilor legislaţiei financiar-contabile, inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava au controlat 791 de firme din judeţul Suceava.

Lucrătorii DRAF Suceava au stabilit un prejudiciu adus bugetului de stat în valoare de 69,2 milioane de lei.

Pentru recuperarea acestuia, inspectorii specializaţi au transmis 24 de acte de sesizare a organelor de urmărire penală şi au dispus instituirea a 32 de măsuri asigurătorii, valoarea acestora de pe urmă însumând 46,57 milioane de lei.

Pe lângă activitatea de investigare a fraudelor şi de destructurare a lanţurilor tranzacţionale constituite pentru prejudicierea bugetului statului, inspectorii antifraudă au constatat contravenţii pentru sancţionarea cărora au dispus aplicarea a 769 de amenzi, în sumă de 2,36 de milioane de lei.

De asemenea, s-a dispus confiscarea de bunuri şi sume în valoare totală de 10,72 de milioane de lei, precum şi suspendarea activităţii a 34 puncte de lucru.

Operatorii economici verificaţi realizau activităţi economice în domenii cum ar fi cele de comercializare a produse alimentare  sau nealimentare, alimentaţie publică, turism, servicii de înfrumuseţare, servicii medicale, morărit – panificaţie etc.

comments

comments