full screen background image

Gabriel Oprea: Bogdan Gigină și-a pierdut viața în misiune. Deplasarea a fost făcută în scop profesional

go     Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a susținut luni o declarație de presă în contextul morții polițistului Bogdan Gigină, care a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe strada Știrbei Vodă din Capitală, în timp ce însoțea coloana oficială a ministrului.

Oprea a declarat că ministerul de Interne pune la dispoziția Parchetului toate informațiile necesare.

”Ca urmare a solicitării președintelui Klaus Iohannis aș vrea să fac o scurtă declarație care să răspundă unor întrebări adresate în spațiul public și nu referă la aspectele anchetei penale. În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Bogdan Gigină și-a pierdut viața în misiune și nimic din ce spunem sau facem nu poate alina durerea familiei. Ca tată știu că nu există cuvinte sau gesturi care să poată cuprinde aceast suferință. Din respect pentru familia îndurerată, am ales sa nu fac declarații publice imediat după accident sau înainte de înmormântare. Poliția Capitalei a dat informații despre circumstanțe, despre misiunea respectivă, despre traseul urmat”, a declarat ministrul de Interne.

”Am ales să fiu alături de familia lui Bogdan Gigină, să prezint condoleanțe, să nu ofer declarații care mă puteau disculpa public în raport cu informațiile vehiculate. Familia știe cât de mult regret, că regretăm toți din MAI pierderea acestuia. Am ales să acord prioritate faptului că MAI pune la dispoziția Parchetului toate informațiile solicitate și respectăm regula de a nu comunica cu referire la fapte care sunt cercetate de Parchet”, a mai spus Gabriel Oprea.

Vicepremierul a povestit ce s-a întâmplat în seara zilei de 20 octombrie, precizând că deplasarea a fost făcută în scop profesional.

Accidentul s-a întâmplat ”în timpul unei deplasări desfășurate în scop profesional. Detaliile au fost puse la dispoziția Parchetului. La un moment dat, coloana s-a oprit, eu nu am văzut accidentul, nu am știut că e vorba de un accident. Am văzut mașina de poliție oprită și polițiștii care au coborât. Unul dintre ei a facut semn să mergem înainte. Abia după ce am despășit locul accidentului, am aflat ce s-a întâmplat. Am luat legătura cu echipa de urgență. Echipajul SMURD a ajuns la locul accidentului în trei minute și jumătate. Colegul nostru nu a mai putut fi salvat, sunt foarte îndurerat, dar am făcut tot ce e omenește pentru a-l salva”, a mai spus Oprea.

”Acuzațiile că aș fi utilizat dispozitivul de însoțire fără temei legal sunt compet nefondate. MAI acordă sprijin activ pentru desfășurarea achetei și pune la dispoziția Parchetului toate informațiile. În caliatate de vicepremier pentru securitate națională și ministru al Afacerilor Interne, voi continua să îmi fac datoria, voi fi alături de famiile lor. Transmit compasiunea și regretul familiei lui Bogdan. Așa cum nimeni nu este mai presus de viață, nimeni nu este mai presus de lege”, a conchis vicepremierul.

comments

comments