full screen background image

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

POLITIST      În cursul serii de duminică, la ora 18.53, I.P.J. Suceava a fost sesizat, prin 112,  despre faptul că, pe raza comunei Râșca, un autoturism a intrat într-un stâlp.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat, pe DJ 155A, în localitatea Râşca, autoturismul condus de un bărbat, de 50 de ani, din comuna Vadu Moldovei, care prezenta avarii la partea din față, ca urmare a impactului cu un stâlp de electricitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, i s-a solicitat deplasarea la spital, în vederea recoltării de mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, însă bărbatul a refuzat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și refuz de recoltare probe biologice, ce va fi soluționat procedural.

La ora 21.05, un echipaj din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control, pe DN 2, pe raza localității Bălcăuți, autoturismul condus de un tânăr, de 21 de ani, din comuna Calafindești.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

În jurul orei 22.15, o patrulă mixtă poliţie-jandarmi, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea Bucovinei din oraşul Vicovu de Sus, a oprit pentru control  autoturismul condus de un bărbat, de 37 de ani, din comuna Brodina.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Luni, la ora 02.01, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a fost sesizat, prin 112, despre faptul că, pe str. Calea Transilvaniei din localitate, a avut loc un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Calea Transilvaniei, din localitate, pe fondul neatenţiei în conducere şi a consumului de băuturi alcoolice, un bărbat, de 33 de ani, din comuna Poiana Stampei,  a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare.

Apoi, a părăsit partea carosabilă și a ieșit în decor, până în grădina unui imobil.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea autoturismului, distrugerea a circa 5 m de gard din material lemnos şi deteriorarea verandei de acces în imobil.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural

comments

comments