full screen background image

Concursul Naţional “EuropAffiche”, pentru tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale

10     Asociaţia  Blijdorp Suceava, câştigătoare a ediţiei de anul trecut a Concursului Naţional “EuropAffiche” a organizat, astăzi, împreună cu iniţiatoarea acestui eveniment, Fundaţia “Jerome Lejeune” din Franţa, la Hotel “Imperium”, a IV-a ediţie a Concursului.

Competiţia s-a adresat tinerilor/ adulţilor cu dizabilităţi intelectuale, iar scopul acestuia indiferent de tema anuală, este de a lărgi orizontul de cunoaştere al persoanelor cu nevoi speciale, a facilita comunicarea şi a îmbunătăţi capacitatea de exprimare. Obiectivul proiectului în acest an a fost să descopere specificul folcloric din 3 ţări europene (inclusiv ţara de origine), instrumente muzicale specifice şi să creeze o hartă cât mai originală a Europei.

În concurs au participat 6 echipe din România, fiecare compusă din maxim 4 persoane cu dizabilităţi şi 2 însoţitori.

În acest an, pe lângă personalităţi locale şi reprezentanţi ai Fundaţiei “Jerome Lejeune” din Franţa, din juriu a făcut parte şi Directorul Biroului pentru Europa Centrală şi de Est a Organizației Internaționale a Francofoniei, d-na Chantal Moreno.

Preşedintele Asociaţiei Blijdorp România, Ionel Ivan:

0:00

Marele premiu al concursului constă în organizarea unei vizite la Parlamentul Europei din Bruxelles, pentru echipa câştigătoare, unde aceasta îşi va prezenta posterul câştigător.

comments

comments