full screen background image

Concursul Naţional “EuropAffiche”, pentru tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale

10     Asociaţia  Blijdorp Suceava, câştigătoare a ediţiei de anul trecut a Concursului Naţional “EuropAffiche” a organizat, astăzi, împreună cu iniţiatoarea acestui eveniment, Fundaţia “Jerome Lejeune” din Franţa, la Hotel “Imperium”, a IV-a ediţie a Concursului.

Competiţia s-a adresat tinerilor/ adulţilor cu dizabilităţi intelectuale, iar scopul acestuia indiferent de tema anuală, este de a lărgi orizontul de cunoaştere al persoanelor cu nevoi speciale, a facilita comunicarea şi a îmbunătăţi capacitatea de exprimare. Obiectivul proiectului în acest an a fost să descopere specificul folcloric din 3 ţări europene (inclusiv ţara de origine), instrumente muzicale specifice şi să creeze o hartă cât mai originală a Europei.

În concurs au participat 6 echipe din România, fiecare compusă din maxim 4 persoane cu dizabilităţi şi 2 însoţitori.

În acest an, pe lângă personalităţi locale şi reprezentanţi ai Fundaţiei “Jerome Lejeune” din Franţa, din juriu a făcut parte şi Directorul Biroului pentru Europa Centrală şi de Est a Organizației Internaționale a Francofoniei, d-na Chantal Moreno.

Preşedintele Asociaţiei Blijdorp România, Ionel Ivan:

0:00

Marele premiu al concursului constă în organizarea unei vizite la Parlamentul Europei din Bruxelles, pentru echipa câştigătoare, unde aceasta îşi va prezenta posterul câştigător.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza