full screen background image

Ion Iliescu, acuzat de crime împotriva umanității în dosarul Mineriadei din 1990

Ion Iliescu     on Iliescu a fost audiat miercuri la Parchetul General în dosarul Mineriadei din 1990, fiind acuzat de crime împotriva umanității, informează B1 TV. Fostul președinte a ieșit zâmbind din sediul instanței supreme, fără să facă nicio declarație.

Nu se cunoaște calitatea în care acesta a fost audiat, dar fostul șef al statului a răspuns la unele întrebări cu privire la evenimentele din iunie 1990.

Potrivit unui comunicat, procurorii militari continuă ancheta în dosarul privind evenimentele din 13 – 15 iunie 1990 și au dispus schimbarea încadrării juridice şi efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii contra umanităţii constând în reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din dimineaţa zilei de 13 iunie 1990.

Ancheta vizează reprimarea violentă în iunie 1990 a protestelor din Piaţa Universităţii. Mii de mineri din Valea Jiului au fost atunci aduşi pentru a-i dispersa pe bucureştenii care manifestau împotriva lui Ion Iliescu şi a regimului său.

comments

comments