full screen background image

Festivalul – Concurs Internaţional de Folclor “Cântecele Neamului”, la Suceava

cantecele neamului 15     În zilele de 21 şi 22 octombrie, Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina”, Direcția  Școala de Arte “Ion Irimescu”, organizează Festivalul – Concurs Internaţional de Folclor “Cântecele Neamului”.

Festivalul are ca principal obiectiv crearea cadrului necesar lansării profesionale a tinerilor solişti vocali şi instrumentişti, elevi ai Şcolilor Populare de Arte din ţară şi din ţările în care comunităţile româneşti păstrează tradiţiile folclorice naţionale (Ucraina, Moldova, Serbia, Ungaria, Bulgaria).

Concursul se desfășoară pe două secțiuni.

Secţiunea I este cea pentru solişti vocali. Fiecare solist vocal va prezenta în concurs două melodii: o doină sau baladă (fără acompaniament) şi un cântec de joc (cu acompaniament), ambele reprezentând zona din care provine.

Pentru Secţiunea a II a – solişti instrumentişti, fiecare solist instrumentist va prezenta în concurs două piese instrumentale (tipice zonei pe care o reprezintă), din care una de virtuozitate, (ambele cu acompaniament).

Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric “Bucovina” al Şcolii de Arte “Ion Irimescu” Suceava.

Juriul, constituit din personalităţi în domeniu din ţară şi străinătate, îşi rezervă dreptul de a redistribui premiile neacordate.

Pe parcursul celor două zile, spectatorii se vor bucura de folclor de bună calitate.

Miercuri, 21 octombrie, începând cu ora 17.00, se va desfășura concursul propriu-zis, la “Sala Dom Polski”.

Joi, 22 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, începând cu ora 17:00, va avea loc premierea şi gala laureaţilor.

În continuare, Ansamblul “Bucovina” al Școlii de Artă “Ion Irimescu” Suceava va susține un spectacol alături de invitații săi: Gheorghița Nicolae, Mariana Deac, Sorin Filip, Călin Brăteanu, Angelica Flutur, Alexandru Brădățan, Adriana Bucevschi, Andreea Chisăliță, Gabriela Teișanu, Doina și Ciprian Petroaie, Alexandru Sahlean, Mădălina Lupupopii şi Andrei Iftimie.

Intrarea este liberă.

comments

comments