full screen background image

21 octombrie – “Armonie în toate”

doza bun     Zilele trecute, am reîntâlnit o amică, pe care nu o văzusem de ceva vreme. Părea mai relaxată și mulțumită cu tot ceea ce i se întâmplă în jur. Și parcă timpul fusese mai îngăduitor cu ea, decât cu ceilalți. Reacția firească a fost să-i aflu secretul. Și cum îmi place să dăruiesc, vi-l spun și vouă.

Amica mea era atât de bine – după spusele ei- datorită faptului că în viața i-a intrat un nou concept: acela de Feng Shui. Nou pentru ea, căci nu ținuse cont de el, până în urmă cu ceva vreme. Nou și pentru unii dintre dumneavoastră, cred, pentru că nu i-ați acordat suficient credit încât să țineți cont de regulile lui, în spațiile în care viețuiți. Nou și pentru mine, căci, trebuie să recunosc că am credința că tot ceea ce ne poate face să ne simțim mai bine sau mai puțin bine pornește din noi sau din modul în care reflectăm cele ce vin spre noi.

Și dacă tot e nou, într-un fel sau altul, pentru foarte mulți, m-am gândit că, cine știe?! Un răgaz pentru Feng Shui n-ar strica nimănui, dar ar putea ajuta unora. Probabil știți că este despre corectarea și echilibrarea fluxului de energie din spațiile în care trăim sau muncim. Și despre a învăța să trăiești în armonie cu natura și energia ce se află în toți și în toate. Sunt multe lucruri de făcut pentru a face energia pozitivă să fie prezentă în spațiul tău…

E ca în cazul unui musafir mai pretențios. Dacă vrei să te viziteze cu plăcere și să nimerească intrarea, e necesar ca aceasta să fie luminoasă și largă. Altfel, ar putea să nimerească la vecinul. Odată intrată, energia aceasta – musafir fițos, ar vrea să se plimbe prin toată casa și poate chiar să stea o vreme acolo. Dar, dacă ușa de la ieșire e în linie dreaptă cu cea de la intrare, își pierde din interesul pentru explorarea casei și iese fără să poposească, alegând drumul drept și scurt de plecare. Dacă ușa de la intrare e poziționată față în față cu ușa de la baie, e jale mare! Căci energia aceasta e ca o domnișoară cochetă care se îndreptă în linie dreaptă și ajungând în camera cu oglindă nu mai vrea să iasă de acolo…

Mă gândeam că multe apartamente din zilele noastre sunt construite în această poziționare a camerelor. O fi vreun complot al arhitecților ce nu vor să ne bucurăm de plimbarea energiei pozitive prin casa personală. Mai norocoși cei ce-și construiesc acum case! Care pot alege modul de poziționare a intrării și ieșirii, a băii și chiar a scărilor. Pentru că nici ele nu e bine a fi în dreptul intrării, căci energia o va lua la fugă în sus și nu va mai reveni și la parter.

Complicată toată treba aceasta cu Feng Shui-ul! Dar o fi meritând să-i dai atenție, dacă îți dă starea de bine pe care o afișa amica mea. Sau poate o fi nu numai despre arta aceasta străveche. Ci mai mult despre felul în care îți propui să te simți în raport cu ceilalți și cu spațiul în care viețuiești.

Cu siguranță însă, puțină autosugestie nu strică nimănui. Iar dacă știi că lucrurile din jur sunt în armonie, poți să găsești și tu mai multă armonie în tine. Nu știu exact proporțiile, dar cu siguranță e bine să ai cunoștință despre cât mai multe ce te pot ajuta să-ți fie mai bine. Pentru educație, nu mai am niciun dubiu! E musai a fi parte a vieții tale! În cantități adecvate.

0:00

comments

comments