full screen background image

Un bărbat ce conducea cu alcoolemie de peste 1,2 mg/l a provocat o ceartă într-o intersecţie din Câmpulung

Politia rutiera     Luni, la ora 02.02, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizat despre un conflict între doi conducători auto, generat de nerespectarea unor reguli de circulaţie.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autocarul, la intersecția străzii Calea Bucovinei cu strada Pictor Nicolae Grigorescu, prima stradă fiind drum cu prioritate, conducătorul auto a oprit brusc, ca urmare a neacordării priorității din partea autoturismului condus de un bărbat, de 33 de ani, din comuna Fundu Moldovei.

Ca urmare, între cei doi şoferi a început o discuţie contradictorie.

Conducătorul auto de 33 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a declarat polițiștilor faptul că nu el a condus autoturismul, ci o altă persoană, care a fugit.

În urma audierii pasagerului din autoturism, acesta a declarat polițiștilor faptul că în autoturism  se aflau  doar el şi bărbatul de 33 de ani.

Conducătorul auto de 33 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o alcoolemie peste limita legală.

comments

comments