full screen background image

Sucevenii pot depune cereri pentru ajutoarele financiare la încălzirea locuinţelor

formular-subventie-incalzire     Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, face un apel la şefii asociaţiilor de proprietari din reşedinţa de judeţ, pentru a impulsiona demersurile de completare a formularelor şi de depunere, de către consumatorii îndreptăţiţi, a dosarelor pentru obţinerea sprijinului financiar la încălzirea locuinţelor, în iarna 2015-2016.

Lungu a precizat că va organiza şi o întâlnire a şefilor de asociaţii cu reprezentanţii noului operator de transport a agentului termic, “Thermonet” Suceava, în aşa fel încât să fie pusă la punct o strategie de asigurare a căldurii în anotimpul friguros.

Lungu: “Rugăm reprezentanţii asociaţiilor de proprietari să vină la Primărie, să ia contact cu Direcţia de Asistenţă Socială, să aducă acele formulare pentru subvenţia pe care o dă Guvernul la încălzire. De altfel, săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu şefii asociaţiilor de proprietari şi cu conducerea noului operator, astfel încât să stabilim o strategie comună pentru sezonul rece.”

Perioada de încălzire a locuinţelor a început de la 15 octombrie, însă sprijinul financiar în cauză se acordă doar pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie şi martie.

Primăria municipiului Suceava a pregătit 7.000 de formulare de cerere.

Conform OUG nr. 70/2011 privind unele măsuri protecţie socială în perioada sezonului rece, plafonul pentru acordarea sprijinului financiar la încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat este de 786 de lei net pe membru de familie şi de 1.082 de lei, în cazul unei persoane singure.

Venitul net pe membru de familie al celor care folosesc combustibili solizi, gaz petrolier lichefiat sau radiatoare electrice nu poate depăşi 615 lei.

La stabilirea venitului net pe membru de familie nu sunt luate în calcul alocaţia pentru susţinere familială, bursa din Programul „Bani de liceu”, precum şi bugetul complementar pentru persoanele cu handicap.

Ajutoarele de încălzire nu se acordă persoanelor sau familiilor care deţin clădiri sau alte spaţii locative, în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti, precum şi alte imobile aflate în proprietate; celor care au autoturism şi/sau motocicletă cu o vechime mai mică de 10 ani; terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă, dar şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 de metri pătraţi în zona urbană şi 2.000 de metri pătraţi în zona rurală.

Sprijin nu primesc nici cei care au depozite bancare de peste 3.000 de lei.

comments

comments