full screen background image

Senatorul Donţu îl acuză pe Flutur de ipocrizie, în cazul proiectului “Utilităţi şi mediu la standarde europene”

dontu parl     Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, îi răspunde senatorului Gheorghe Flutur, referitor la solicitarea acestuia adresată Ministerului Economiei cu privire la conducta de gaz Pojorata-Vatra Dornei, cu o întrebare:

“Când aţi fost serios, domnule Gheorghe Flutur, atunci când aţi blocat proiectul în perioada 2004-2011 cu toată forţa pe care o aveaţi ca reprezentant al regimului Băsescu în judeţul Suceava sau acum când solicitaţi deblocarea unui proiect blocat chiar de dumneavoastră?

Vă reaminitim că acest proiect avea finanţare cu o dobândă foarte bună de la Deutche Bank şi garanţia Guvernului României, lucru care trebuia doar continuat de dumneavoastră şi regimul PDL. Este cel mai ipocrit lucru pe care l-aţi făcut dumneavoastră ca politician, să solicitaţi finanţare în 2015 ştiind că Deutche Bank a retras încă de acum câţiva ani linia de credit din cauza neexecutării obligaţiilor de către dumneavoastră şi regimul PDL.”

În continuarea mesajului, Ovidiu Donţu spune:

“Fostul ministru, Gheorghe Flutur, cel care a preluat conducerea Ministerului Agriculturii începând cu  anul 2004, când alianţa D.A. a preluat puterea, actualmente senator PNL, a blocat proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene” iniţiat şi susţinut la începutul anilor 2000 de către preşedintele de la acea dată al Consiliului Judeţean Suceava, prin neacordarea avizului pentru trecerea conductelor de gaz prin fondul forestier din zona Sucevei (Gura Humorului, Frasin etc.).

Tot senatorul PNL Gheorghe Flutur este cel care astăzi trage la răspundere Ministerul Economiei cu privire la finalizarea magistralei de gaz Pojorata-Vatra Dornei, dar cu finanţarea retrasă de către Deutche Bank din cauza blocajelor iniţiate de domnia sa.

Consiliul Judeţean Suceava, la cererea preşedintelui C.J. şi al PSD Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a adoptat în unanimitate o Rezoluţie prin care se solicită Guvernului României reanalizarea Hotărârii de Guvern nr. 1216/29.10.2009 ce transferă gratuit conductele de gaz din cadrul proiectului „Utilităţi şi Mediu la Standarde Europene” către Societatea Naţională de Transoport şi Gaze Naturale Transgaz S.A.”

Soluţia, în opinia senatorului Ovidiu Donţu, pe care o va propune Guvernului României, este utilizarea garanţiei Guvernului până la finalul plăţii creditului către Deutche Bank şi anularea transferului către Transgaz a conductelor, pentru a se putea realiza noi investiţii prin fonduri europene.

comments

comments