full screen background image

3 minori din Marginea prinşi de poliţişti, după ce au furat dintr-o casă nelocuită

furturi-din-locuinte     Luni, la ora 13.30, Secția 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată, de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Marginea, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa și i-au sustras mai multe bunuri.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare sau supraveghere și de faptul că imobilul nu este locuit, proprietarul fiind plecat la muncă în străinătate, în perioada 14 – 16 octombrie, persoane necunoscute au pătruns în interior, de unde au sustras două biciclete și un motoscuter.

În urma activităților operative desfăşurate, polițiștii au reușit identificarea autorilor ca fiind 3 minori, de 17 ani, localnici.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 95 %, fiind restituit persoanei vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor.

Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze.

Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului.

Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.).

comments

comments