full screen background image

Medicii care nu validează serviciile riscă să nu primească bani de la Casa de Asigurări

Casa de sanatate     Sistemul electronic pentru introducerea datelor aferente cardului de sănătate dă în fiecare zi bătăi de cap atât medicilor, cât şi pacienţilor, cei mai afectaţi fiind cei din urmă, care aşteaptă zeci de minute pentru o consultaţie.

Medicii de familie sunt şi ei nemulţumiţi, deoarece trebuie să stea peste program pentru a valida serviciile pe care nu au reuşit să le valideze în timpul programului.

Din cauză că Sistemul Informatic Unic Integrat continuă să aibă sincope în funcţionare, activitatea unităţilor spitaliceşti şi cea a medicilor de familie se defăşoară cu dificultate.

Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări, Anda Sălăgean, a precizat că sistemul nu validează un serviciu dacă se depăşeşte numărul maxim de servicii aprobate de lege sau dacă medicii nu validează consultaţia respectivă.

Începând cu 1 septembrie, cardul de sănătate a devenit instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate, pentru asiguraţii cu vârsta de peste 18 ani.

Celor care, din diverse motive, nu doresc să primească acest card, li se va elibera adeverințe cu valabilitate de 3 luni.

comments

comments