full screen background image

Doctoranzii ai USV, prezenţi în instituţii academice de prestigiu din străinătate

usv fain     21 doctoranzi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava beneficiază, în cadrul proiectului „Doctorat european de calitate-EURODOC” de sprijin financiar, material şi logistic pentru perfecţionarea aptitudinilor de comunicare şi cercetare.

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu universităţile „Valahia” din Târgovişte şi „1 Decembrie” din Alba Iulia, având o valoarea totală de peste 2,8 milioane de lei.

De la lansarea proiectului, pe 1 iulie, doctoranzii din cele trei universităţi româneşti au participat la 9 module şi conferinţe pe teme de cercetare știinţifică, precum şi la conferinţa cu tematică europeană ”Egalitatea de gen, egalitatea de şanse”.

O a doua conferinţă tematică s-a desfăşurat pe 17 octombrie, abordând problematica dezvoltării durabile.

Mai mult, proiectul EURODOC a permis doctoranzilor să se deplaseze în universităţi de prestigiu din ţările Uniunii Europene, pentru a susţine comunicări la conferinţe ştiinţifice internaţionale ţinute în Bulgaria, Grecia, Franţa, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România, participând, de asemenea, la mobilităţi cu durata de o lună în Grecia, Italia, Germania şi Ungaria.

Doctoranzii implicaţi în proiect urmează să facă vizite de studiu în Grecia, Irlanda, Spania şi Finlanda, fiecare având obligaţia de a publica cel puţin un articol ştiinţific într-o revistă aflată în bazele de date internaţionale.

Pe lângă aceste avantaje, doctoranzii beneficiază inclusiv de o bursă individuală lunară de 1.800 de lei.

Proiectul EURODOC este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”, şi se încheie pe 31 decembrie 2015.

comments

comments