full screen background image

Târgul Mărului, Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Festivalul Fanfarelor, 17-18 octombrie, la Fălticeni

mar     În perioada 17-18 octombrie, se vor desfăşura, în municipiul Fălticeni, Târgul Mărului, Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk pentru Tineret „Nada Florilor” şi Festivalul Fanfarelor.

Târgul Mărului (ediţia a XII-a) este organizat de Primăria municipiului Fălticeni, în colaborare cu Asociaţia Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Asociaţia „Produs în Bucovina”, Centrul Cultural Bucovina şi Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Suceava.

Manifestarea se va desfăşura în Piaţa “Nada Florilor”, acolo unde vor expune pomicultori, furnizori de materiale şi produse specifice pentru agricultură, producători şi procesatori de lapte şi carne, piscicultori, apicultori, legumicultori, meşteri populari.

Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk pentru Tineret “Nada Florilor” (ediţia a III-a) este organizat de Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, în colaborare cu Asociaţia Pathos.

Sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 10,00, este programat, pe scena Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, concursul de interpretare, iar de la ora 16,00, pe scena din Piaţa “Nada Florilor”, va avea loc un spectacol extraordinar cu solişti de muzică folk, printre care Titus Walter Ghicolescu şi Mircea Vintilă.

Duminică, 18 octombrie, tot de la ora 10,00, este programat concursul de compoziţie, iar seara, în Piaţa “Nada Florilor”, va avea loc Gala Laureaţilor Festivalului de Folk, urmată de recitalurile trupelor Icarus (câştigătorii de anul trecut) şi Taxi.

Festivalul fanfarelor (ediţia I) se doreşte a fi un festival anual de muzică de fanfară, ce urmează să se desfăşoare în municipiul Fălticeni în ultima zi a Târgului Mărului.

Cele mai bune fanfare din judeţul Suceava, precum şi din judeţele Iaşi şi Botoşani, vor evolua pe scena din Piaţa “Nada Florilor” la această primă ediţie, demonstrând că muzica tradiţională este un giuvaer de mare preţ, care luminează chipurile bătrânilor lăutari, muzicanţi din tată-n fiu, cum se autodefinesc.

Festivalul este organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural “Bucovina”, şi va începe cu parada tuturor fanfarelor invitate.

Iată programul complet al celor două zile de manifestări:

Sâmbătă, 17 octombrie:

– 10,00 – 14,00 Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, Festivalul Naţional Concurs de Muzica Folk pentru Tineret „Nada Florilor” (concursul de interpretare şi concursul de creaţie);

– Ora 10,00 –  Piaţa „Nada Florilor”, Deschiderea târgului de mere şi produse agroalimentare;

– Ora 12,30 – Sala Multimedia, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, Întâlnirea pomicultorilor, reprezentanţilor APIA, Direcţia Agricolă cu George Turtoi, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (discuţii şi soluţii pentru dezvoltarea pomiculturii, politica de reconversie în pomicultură, acordarea de subvenţii, Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, etc.);

– Orele 11,00 – 16,00 spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” împreună cu solişti cunoscuţi din judeţul Suceava – Piaţa „Nada Florilor”;

– Orele 16,00 – 20,00 recitalurile invitaţilor la Festivalul Naţional de Folk „Nada Florilor” – Titus Constantin, Rodica Bordolea, Cosmin Vaman, Alexandra Andrei, Trupa SPAM, Dinu Olăraşu, Mircea Vintilă – în Piaţa „Nada Florilor”.

Duminică, 18 octombrie:

– Ora 10,00 – Deschiderea târgului de mere şi produse agroalimentare;

– Orele 12,30 – 13,00, Parada fanfarelor pe străzile din municipiu;

– Ora 13,00 Festivalului Fanfarelor în care vor evolua cele mai cunoscute fanafare din judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani;

– Ora 16,00 Gala Laureaţilor Festivalul de Folk urmată de recitalul lui Ovidiu Mihăilescu şi trupele Icarus şi TAXI – în Piaţa „Nada Florilor”.

nada folk 15

comments

comments