full screen background image

32 de foști și actuali parlamentari, în conflict de interese

agentia nationala de integritate     32 de foşti şi actuali parlamentari sunt în conflict de interese. Asta a constatat Agenţia Naţională de Integritate. Este vorba de 14 actuali deputaţi, 17 foşti deputaţi şi un senator.

În cazul a trei dintre aceştia, ANI a sesizat Parchetul General pentru că faptele lor ar fi de natură penală.

Potrivit unui comunicat al ANI, citat de Agerpres, încălcarea regimului juridic al conflictului de interese a fost constatată la actualii deputați Mihăiță Calimente, Bogdan Ciucă, Gheorghe Firczak, Iulian Iancu, Miron Ignat, Gheorghe Ionescu, Atilla Bela Laszlo Kelemen, Ion Mocioalcă, Iuliu Nosa, Laurențiu Nistor, Daniel Oajdea, Neculai Rățoi, Ion Stan și Mădălin Voicu, la senatorul Cătălin Croitoru și la foștii deputați Amet Aledin, Ana Gheorghe, Ștefan-Vasile Beres, William Brînză, Viorel Vasile Buda, Sorin Gheorghe Buta, Petru Călian, Viorel Cărare, Radu Eugeniu Coclici, Relu Fenechiu, Gheorghe Abor, Mircia Giurgiu, Pavel Horj, Doru Brașoan Leșe, Corneliu Olar, Sorin Ștefan Zamfirescu, Dan Radu Zătreanu.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

RADU EUGENIU COCLICI, RĂȚOI NECULAI, BRÎNZĂ WILLIAM GABRIEL nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în termenul prevăzut de lege, în exercitarea dreptului la apărare.

 

comments

comments