full screen background image

Incendiu la o gospodărie din Solca, cauzat de un scurtcircuit electric

pompieri     Militarii Gărzii de Intervenţie Solca şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore şi cu 20 de localnici cu mijloace de primă intervenţie, au intervenit, luni, cu 5 autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Nicolae G., din oraşul Solca.

La sosirea echipajelor, ardeau două anexe corp comun, o magazie de lemne şi acoperişul casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la două gospodării aflate în imediata apropiere.

Incendiul a fost anunţat la ora 19:47 şi lichidat la ora 22:50.

Au ars depozitul de furaje şi adăpostul de animale, construite din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de 84 de metri pătraţi.

Au mai ars magazia de lemne, pe 32 de metri pătraţi, 4 tone de fân, o tonă de porumb ştiuleţi, 700 de kilograme de cereale, 3 metri cubi de lemn de foc şi jumătate de metru cub de cherestea.

Flăcările au degradat 40 de metri pătraţi din acoperişul locuinţei, o tonă de fân şi bunuri casnice.

În incendiu au pierit un porc şi 30 de păsări.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit electric produs la un conductor electric neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinţa proprietarului şi cele două case învecinate.

S-au mai salvat un cal, 2 porci şi 20 de păsări de curte.

comments

comments