full screen background image

Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări, la Straja

colete straja     Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina, judeţul Suceava, au declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării şi un autoturism de teren care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, folosind somaţiile legale prin voce pentru reţinerea acestora.

Deoarece bărbaţii au abandonat coletele şi autoturismul, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, lucrătorii de frontieră au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale în vigoare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical.

Nici de această dată bărbaţii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost demarate activităţi specifice în vederea depistării persoanelor în cauză, fiind anunţate şi autorităţile statului vecin, pentru cercetarea în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite 9 colete, care împreună cu autoturismul au fost duse la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 23.618 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 236.000 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments