full screen background image

Cum va fi vremea, în următoarele două săptămâni

frig     Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 12 – 25 octombrie 2015, care vizează toate regiunile ţării: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi zona montană.

Conform estimării publicate de ANM, primele zile din intervalul analizat sunt caracterizate de o vreme mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă din an.

În perioada 15 – 18 octombrie, însă, vremea se va încălzi apreciabil în majoritatea regiunilor ţării, fiind prognozate maxime cuprinse între 17 şi 19 grade Celsius, în timpul zilei.

Cea de-a doua săptămână din interval va aduce o nouă scădere a valorilor termice, însă acestea vor fi în general apropiate de cele specifice pentru perioada respectivă.

Intervalul va debuta cu o vreme mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă din an, astfel că valorile maxime de temperatură vor fi de 12…14 grade, iar cele minime de 6…9 grade. În perioada 15 – 18 octombrie vremea se va încălzi apreciabil, urmând a se înregistra valori medii de 17…20 de grade ziua şi 9…11 grade noaptea. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni este estimată o nouă scădere de temperatură, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie. Probabilitatea pentru ploi locale, în general slabe, se va menţine relativ ridicată în mare parte a intervalului de referinţă.

MOLDOVA

În primele zile vremea va fi deosebit de rece, cu maxime ale temperaturii aerului de 4…10 grade şi minime de 1…4 grade, medii regionale. În perioada 15 – 20 octombrie vremea se va încălzi, în special în sudul regiunii şi în dealurile subcarpatice, urmând a se înregistra valori medii de 12…15 grade ziua şi 4…8 grade noapea. Apoi este estimată o scădere uşoară de temperatură, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie.

Probabilitatea pentru precipitaţii locale va fi mai mare la începutul intervalului, când în nordul regiunii acestea vor fi mixte, apoi se vor semnala ploi slabe sau burniţe, cu caracter local.

comments

comments