full screen background image

Falşi cumpărători de mere au furat 2.000 de lei de la un bătrân din Botoşana

portofel cu bani     Duminică, în jurul orei 10.30, un bărbat, de 76 de ani, din comuna Botoșana, a sesizat poliția, prin 112, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 09.30, la locuința persoanei vătămate s-au prezentat trei persoane necunoscute sub pretextul că achiziționează mere de consum.

După ce au negociat prețul, doi dintre aceștia au intrat într-o anexă a locuinței pentru a sorta merele, arătându-i bătrânului că au o bancnotă de 500 de lei și l-au trimis în casă, pentru a le aduce restul.

Ulterior, victima a fost invitată de doi dintre autori pentru a merge cu autoturismul acestora la un alt vânzător de mere din localitate, la domiciliul victimei rămânând cu soția sa și un al treilea bărbat, pentru a alege merele ce urmau să fie cumpărate.

Ajuns în centrul localității și având suspiciuni cu privire la cumpărători, bărbatul a hotărât să se întoarcă acasă, ocazie cu care a constatat faptul că persoana care alegea mere era plecată, iar din ușa locuinței i-au dispărut cheile și suma de aproximativ 2.000 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Poliţiştii atrag încă odată cetăţenilor atenţia sa nu creadă reale poveştile spuse de necunoscuţi, care se prezintă la uşa lor sub pretextul că sunt angajaţi ai unor instituţii publice sau private, vânzători sau cumpărători de diverse produse şi mai mult decât atât să le permită accesul în imobil.

comments

comments