full screen background image

Circulaţia nu este întreruptă pe drumuri naționale sau autostrăzi

ninsoare     Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în această dimineaţă, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.

Pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti- Constanţa, DN1 Ploieşti-Bucureşti, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ploaie şi vânt puternic.

În judeţul Suceava, a fost ridicată restricția impusă pe DN17A Sadova – Marginea pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Li se recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, ţinând cont de fenomenul de acvaplanare.

De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, vânt, viscol), trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri.

În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

comments

comments