full screen background image

Urmează zile cu temperaturi de noiembrie

frig     Vremea nu mai ţine cu noi. Sunt regiuni unde plouă, iar temperaturie sunt scăzute în toată ţara. Urmează zile cu temperaturi tot mai mici, specifice mai de grabă mijlocului de lună noiembrie.

La noi, vor fi ploi în fiecare zi, dar până mâine seară ele nu vor atrage prea mult atenţia. Sâmbătă şi duminică, însă un ciclon care se va genera în bazinul Mării Mediterane va determina precipitaţii pe arii din ce în ce mai extinse şi din loc în loc importante cantitativ.

Vor scădea şi teperaturile, în special în regiunile estice, unde spre sfârşitul săptămânii nici măcar la amiază nu se vor mai depăşi 6 -7 grade Celsius. La munte şi în nordul Moldovei treptat temperaturile vor coborî sub pragul îngheţului.

Aşadar, ne aşteaptă o perioadă cu vreme capricioasă.

Procesul de răcire va continua, iar temperaturile maxime se vor situa între 3 şi cel mult 18 grade. Cele mai mici valori urmează să se înregistreze în regiunile estice. Ploi vor apărea în fiecare zi, dar mai ales în weekend, atunci când vor fi pe arii extinse şi intense.

În Carpaţii Orientali, ploile se vor transforma trecător în ninsoare. În plus, mai ales în sud şi în sud-est, vântul va fi alert şi va accentua senzaţia de frig.

comments

comments