full screen background image

PNL susține o consultare națională pe tema modificării Codului Muncii

alina gorghiu     Copreședintele liberal, Alina Gorghiu, anunță că PNL susține o consultare națională pe tema modificării Codului Muncii.

Într-o postare pe Facebook, Gorghiu scrie că “PNL privește Codul Muncii în primul rând din perspectiva competitivității economice. E foarte important ca modificările pe legislația muncii să stimuleze performanța în economie sau cel puțin să aibă impact neutru pe această dimensiune. În al doilea rând, dar la fel de important, schimbările în domeniu trebuie să ducă la crearea de noi locuri de muncă. Gradul de ocupare al forței de muncă în România (segmentul 15-64 ani, anul 2014) e doar de 61%, sensibil sub media UE și la distanță de peste 10 puncte procentuale de țări precum Germania sau Olanda”.

Astfel, liberalii sunt de acord mediul de afaceri care spune că proiectul Blocului Național Sindical “reduce flexibilitatea pe piața muncii, afectează orientarea spre performanță a firmelor și birocratizează un sistem oricum destul de birocratic”.

Așadar, liberalii susțin o “consultare națională amplă pe tema oportunității modificării Codului Muncii și a modificărilor vizate, inclusiv prin compararea cu legislația similară din țările UE”.

Gorghiu subliniază că “PNL apreciază interesul sindicatelor pentru protejarea salariaților, însă consideră că acest lucru nu trebuie privit strict din perspectiva relației patron – angajat, ci în contextul general al economiei; un mediu privat flexibil și dinamic înseamnă creștere economică superioară, adică salarii mai mari și oportunități sporite pentru forța de muncă”.

comments

comments