full screen background image

Miniștri de Interne din UE se reunesc la Luxemburg

UE     Miniştri de justiţiei şi cei de interne ai statelor membre UE se reunesc joi, la Luxembrug. În cadrul întrevederilor nu se va discuta însă despre aderarea României şi nici a Bulgariei la spaţiul Schengen, susţine premierul Victor Ponta.

În schimb, pe agenda preliminară sunt incluse tema migrației, protecția frontierelor externe și politica de relocare sau expulzare a imigranților ilegali, precum și contra-terorismul și protecția informațiilor cu caracter personal.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că Europa va depune mai multe eforturi pentru a opri și expulza sutele de imigranți ajunși pe teritoriul Europei ilegal.

În cursul serii, va avea loc o întâlnire a miniștrilor de externe și interne cu delegaţii din statele balcanice, Turcia, Iordania şi Liban pentru a pune la cale un plan privind limitarea fluxului de imigranţi.

Alte elemente ale politicii de imigraţie a UE sunt creşterea ajutoarelor pentru refugiaţii care rămân în Orientul Mijlociu şi consolidarea procedurilor de identificare la sosirea lor în Italia şi Grecia, relatează Mediafax.

comments

comments