full screen background image

Percheziții DNA la primăriile din Sibiu şi Cluj

mascati_79397300     Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează miercuri percheziții în șase județe ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015. Percheziţiile vizează inclusiv primăriile din Sibiu şi Cluj, fiind avute în vedere contracte inclusiv din perioada în care actualul preşedinte Klaus Iohannis, era primar la Sibiu. La Cluj, sunt vizate contracte din mandatul edilului Emil Boc.

“Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 32 de locații situate în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care 5 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit primelor informații perchezițiile vizează mai multe firme de dezinsecție și deratizare care au încheiat contracte cu primăriile din aceste județe. În urma perchezițiilor, procurorii DNA vor stabili dacă contractele au fost încheiate în mod ilegal sau dacă serviciile nu au fost efectuate, deși s-au plătit.

Pentru realizarea perchezițiilor procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

comments

comments