full screen background image

Venituri în creştere la bugetul Sucevei

bani romanesti noi     La bugetul municipiului Suceava au intrat mai mulţi bani faţă de anul trecut.
Primarul Ion Lungu informează că, la finele primului trimestru al anului 2015, încasările municipalităţii din venituri proprii sunt mai mari cu 10%, în raport cu cele dintâi 9 luni ale anului anterior.

Lungu: “Chiar dacă avem necazuri şi greutăţi la Primărie, totuşi încasările din venituri proprii, la 30 septembrie 2015, sunt mai mari cu 10% comparativ cu 30 septembrie 2014. În acelaşi timp, trebuie să arătăm şi o altă realitate, Primăria are de încasat suma de 15 milioane de euro de la agenţi economici şi populaţie. Dacă am fi avut aceşti bani, am fi fost mult mai departe.”

Pe de altă parte, având în vedere faptul că, majoritatea contribuabililor, atât persoane juridice, cât şi persoane fizice, întâmpină dificultăţi economico -financiare, Ion Lungu susţine că în anul fiscal 2016, impozitele și taxele locale vor fi menţinute la nivelul celor din 2015.

Totodată, de un bonus considerabil vor avea parte toţi contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice care îşi achită, până la 31 martie 2016, obligaţiile datorate pentru întregul an fiscal.

Aceasta în baza unei hotărâri a Consiliului Local, care prevede acordarea unei reduceri de 10% pentru efectuarea cu anticipaţie a plăţii  impozitului şi taxei pe clădiri, impozitului şi taxei pe teren, impozitului pe mijloacele de transport cu tracţiune mecanică şi a impozitelor pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală autorizată egală  sau mai mare de mare de 12 tone.

Din categoria veniturilor proprii ale bugetului local fac parte impozitul şi taxa pe clădiri, impozitul şi taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, impozitul pe spectacole, taxa hotelieră, taxele speciale, alte taxe locale, amenzile şi penalităţile aferente impozitelor şi taxelor locale, taxele timbru etc.

comments

comments