full screen background image

UDMR va acorda unor personalităţi 300 de medalii jubiliare

udmr     UDMR va acorda unor personalităţi 300 de medalii jubiliare, realizate în Ungaria, cu Statuia Libertăţii din Parcul Reconcilierii Româno-Ungare din Arad, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la prima dezvelire publică a monumentului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Arad, că au fost realizate, în Ungaria, 300 de medalii jubiliare care au imprimate principale elemente ale Statuii Libertăţii, amplasată în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare de la Arad.

Potrivit sursei citate, medaliile au fost realizate cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la prima dezvelire publică a statuii şi vor fi acordate mai multor personalităţi care au avut contribuţie la reamplasarea în Arad a monumentului comemorativ.

Astfel, distincţiile vor fi acordate unor foşti şi actuali lideri ai UDMR, reprezentanţi ai guvernelor din anii 1990 şi până în 2004, reprezentanţi ai unor asociaţii şi ai autorităţilor locale din Arad, dar şi unor artişti.

comments

comments