full screen background image

PSD-istul Bogdan Loghin ar putea fi noul viceprimar de Rădăuţi

primaria radauti     Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern săptămâna trecuta, ordonanță care modifică Legea administraţiei publice locale 215/2007, aduce o speranţă de normalitate în municipiul Rădăuți, dar și unele semne de întrebare cu privire la componența viitorului Consiliu Local Municipal.

Acest consiliu ar trbui să se reconstituie din membrii supleanţi de pe listele partidelor care au reprezentanţi în deliberativ.

Cel mai probabil, potrivit celor afirmate de secretarul municipiului Rădăuți, Marinică Sofronie, viitorul deliberativ local va fi format numai din 13 membri, și nu din 19, așa cum a fost până acum.

Această posibilitate pornește de la faptul că pe lista de supleanți a Partidului Democrat Liberal au mai rămas doar trei supleanți, Radu Valică, Alexandru Deneș și Daniel Onuțu, în condițiile în care PDL a câștigat nouă fotolii în deliberativul rădăuțean, la alegerile din 2012.

Potrivit celor afirmate de președintele executiv al PSD Rădăuți, Mihai Reman, supleanții pentru cele opt locuri câștigate de USL sunt Bogdan Loghin, Adi Jecalo, Toader Ciobîcă, Angelica Mocrei, Mihai Boiciuc, Maria Mehedin, Daniel Apetrei și Ondina Mandiuc.

Celelalte formațiuni politice care au avut câte un fotoliu în Consiliul Local, PPDD și UNPR, vor fi reprezentate de Simion Fomin, respectiv, Bogdan Adrian Nicolau.

Trebuie precizat că. după convocarea prefectului, noul Consiliu Local reconstituit îşi va alege un viceprimar cu atribuţii de primar interimar, care va avea toate prerogativele legale.

Liderul PSD, Mihai Reman, a avansat, luni după amiază, chiar și un nume pentru calitatea de viceprimar, Bogdan Loghin.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments