full screen background image

Nou bilanț al alunecărilor de teren din Guatemala

guate     Nou bilanţ în urma alunecărilor de teren care au devastat Guatemala în cursul nopţii de joi spre vineri. Cel puţin 131 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alte 300 de persoane sunt în continuare date dispărute, informează B1 TV.

Salvatorii au reluat operaţiunile de căutare luni, după ce în cursul zilei de duminică, acestea au fost suspendate din cauza ploilor torenţiale.  Echipajele de urgenţă din Guatemala lucrează la foc continuu pentru a găsi oameni care mai sunt în viaţă în urma alunecărilor de teren.

Însă bilanţul morţilor a crescut la peste 130 de persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al postului de comandament pentru operațiunile de salvare la locul catastrofei. El a mai anunțat că operațiunile de căutare au fost suspendate temporar la finalul săptămânii trecute din cauza ploilor care s-au abătut asupra zonei, în municipalitatea Santa Catarina Pinula, la circa 15 kilometri est de capitală.

Un bilanț anterior anunțase 96 de morți și 300 de dispăruți. Duminică, operațiunile de salvare au mobilizat 892 de persoane și 80 de utilaje.

Potrivit normelor internaționale, în această seară se vor încheia cele 72 de ore dincolo de care probabilitatea de a mai găsi supraviețuitori este minimă.

comments

comments