full screen background image

4 sucevence în Consiliul Naţional a Organizaţiei Femeilor Social Democrate

ofsd cong      Conferinţa Naţională a Femeilor Social Democrate s-a reunit, duminică, la Teatrul de Operetă din Bucureşti, pentru a alege o nouă conducere, după ce Rovana Plumb a devenit preşedinte al Consiliului National al PSD.

Cu unanimitate de voturi, europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD).

La Conferința Națională a OFSD s-au aflat 10 delegate din partea social – democratelor din Judeţul Suceava.

Delegația a fost condusă de președinta OFSD Suceava, Oana Elena Pintilei.

În cadrul aceluiași eveniment, patru dintre reprezentantele femeilor social -democrate din Suceava au fost alese să fie membre în Consiliului Naţional al OFSD după cum urmează: Preşedinta OFSD Suceava, Oana Elena Pintilei, Secretarul OFSD Suceava, Ioana Irimia, Vicepreşedintele OFSD, Mihai Gabriela, şi Doiniţa Cocriş.

În cadrul lucrărilor Conferinței naționale a OFSD, a fost adoptată o rezoluție prin care femeile social – democrate își arată susținerea față de candidatura lui Liviu Dragnea la șefia partidului.

Totodată s-a prezentat Raportul de activitate OFSD pe aproape doi ani, care au trecut de la alegerile precedente.

Coincide cu o perioadă tumultoasă, dar şi fructuoasă pentru PSD, întrucât, fiind partidul principal care a dat guvernarea ţării, a reuşit, aşa cum şi-a propus, să înlăture o parte din nedreptăţile făcute românilor de către vechea guvernare, să asigure o evoluţie economică stabilă şi să redea românilor încrederea şi speranţa că ţara merge pe un drum bun şi mai sigur.

De asemenea s-a apreciat că obiectivele şi priorităţile OFSD pentru perioada următoare trebuie să fie sincronizate cu Programele şi Strategiile politice ale PSD, cu necesitatea creşterii rolului şi vizibilităţii organizaţiei femeilor în spaţiul politic şi public, cu dezvoltarea şi consolidarea tuturor organizaţiilor locale şi teritoriale. OFSD îşi propune să devină cea mai dinamică internă a partidului.

Programele OFSD se vor armoniza cu cele ale organizaţiilor locale pentru a răspunde mai bine nevoilor electoratului feminin, identificării acestuia şi a ariei de preocupări a femeilor. În acest sens OFSD Suceava îşi propune următoarele: Consolidarea structurii organizatorice a OFSD, Programe şi stagii de pregătire politică şi de campanie a femeilor, susţinerea Principiului egalităţii de şanse şi tratament egal între femei şi bărbaţi, sprijin şi consiliere pentru femeile care au dificultăţi în câmpul muncii, grija pentru copil şi familie fiind o preocupare permanentă a OFSD, pentru demnitatea femeii şi apărarea violenţei şi abuzului, o colaborare mai strânsă cu alte organizaţii judeţene.

comments

comments